MENIU

Pacienţii din Covasna deserviţi de doar doi radiologi

radiografii
Pacienţii din Covasna deserviţi de doar doi radiologi

Pacienţii din tot judeţul Covasna trebuie să bată drumul până la Sfântu Gheorghe pentru examene radiologice. Spitalele din oraşele Baraolt şi Covasna au rămas fără radiolog, după ce acesta a fost nevoit să opteze între pensie şi salariu. A ales pensia, iar autorităţile nu au cum să detaşeze în judeţ unul dintre cei doi radiologi de la Sfântu Gheorghe.

Medicul care opera aparatele radiologice de la spitalul orăşenesc şi de la cel de cardiologie din Sfântu Gheorghe a ales să-şi trăiască liniştit pensia, mai ales că se apropia de vârsta de 72 de ani, după care nu mai are voie să profeseze. Aparatele au rămas acum sub sigiliu, iar pacienţii bat zeci de kilometri pentru investigaţii.

Autorităţile medicale judeţene se declară depăşite de gravitatea situaţiei. Posturile sunt blocate, iar cei doi medici de la spitalul judeţean nu pot face naveta la Covasna. Singura soluţie ar fi ca Ministerul Sănătăţii să deblocheze posturile, iar spitalele să le poată scoate la concurs. Pentru că oraşele covăsnene sunt mici, nici investitorii nu se grăbesc să deschidă laboratoare private de radiologie.

Mai multe articole despre:
spitale medici Covasna radiologie