MENIU

Pacepa a fugit din ţară pentru că Ceauşescu l-a obligat să obţină un element pentru fabricarea bombei atomice, spune L. Hossu Longin

Foto: mpinteractiv.ro

Lucia Hossu Longin afirmă că generalul Ioan Mihai Pacepa, fostul şef al Securităţii, a cerut azil politic în Statele Unite pentru că nu a mai suportat greutatea ultimei misiuni date de Nicolae Ceauşescu.

Potrivit realizatoarei TV, Pacepa pleca în Germania cu trei misiuni. "Unu: era să-i aducă lui Ceauşescu din furtul de valută, de tehnologie străină un miliard de dolari. Să pună la cale uciderea lui Noel Bernard, a lui Emil Georgescu şi a lui Paul Goma şi ultimul lucru care i se cerea, de asemenea, era să obţină element din construire a bombei atomice", a declarat  Lucia Hossu Longin.

În prezent, Mihai Pacepa este cetăţean american, om de afaceri şi membru al Partidului Republican, dar îl macină dorul de România. Aşa a vorbit în emisiunea "3 ori 3" a lui Stelian Tănase realizatoarea TV Lucia Hossu Longin despre fostul şef al Securităţii. 

În februarie anul acesta, Lucia Hossu Longin a plecat în America, la Miami împreună cu soţul ei, regizorul Dan Necşula, pentru a-i lua un amplu interviu lui Ion Mihai Pacepa.

Erau primii români care se întâlneau în mod oficial cu generalul, după fuga sa din iulie 1978.

În Statele Unite, Ion Mihai Pacepa a făcut trei operaţii estetice prin care şi-a modificat fundamental înfăţişarea. S-a recăsătorit cu o profesoară universitară şi trăieşte o nouă viaţă, spune Hossu Longin.

Mai multe articole despre:
Ion Mihai Pacepa mărturisiri