MENIU

Ordonanţă lui Boc care interzice cumulul salariu-pensie este contestată chiar de unii membri PSD şi PD-L

FOTO: NewsIn
Unii membri PD-L şi PSD consideră că ordonanţa ar trebui modificată
Mădălin Voicu: Boc este un criminal care a omorât cultura.

Ordonanţa privind interzicerea cumulului de pensii cu salarii naşte discordie între guvernanţi. În timp ce Guvernul şi chiar Preşedintele Băsescu susţin că actul normativ este bun, unii membri PD-L şi PSD consideră că ordonanţa ar trebui modificată. În acest moment, cu toţii aşteaptă, însă, să se pronunţe Curtea Constituţională.

"Îmi pare rău că o intenţie bună a debuşat într-o gafă de proporţii şi o nedreptate clară... este o ordonanţă neconstituţională", a declarat Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii, membru PSD. Nici Răzvan Theodorescu, şi el membru PSD, nu este de acord. "Eu sunt dezolat, ca membru PSD, că oameni pe care îi stimez au semnat cu atâta nonşalanţă ca primarii, nu ca miniştrii", a spus acesta.

"În acest malaxor care de fapt viza o minoritate, a intrat marea masă a pensionarilor pentru care acest tip de cumul (pensie+salariu) reprezintă şansa unui trai la limita decenţei. Practic, sunt afectaţi exact acei oameni care au nevoie de ajutorul statului. Cu siguranţă, aici este o eroare. Nu de gândire, ci de punere în execuţie...", a criticat Adrian Năstase, pe blogul său.

În cadrul emisiunii "Realitatea zilei", Mădălin Voicu, deputat PSD, a avut o reacţie extrem de dură: "Boc este un criminal care a omorât cultura, cultură înglobând multe lucruri care înseamnă baza şi cartea de vizită a unei naţiuni." 

"La ora actuală, statul nu face altceva decât să colecteze impozite, taxe, dări, deci este un bandit", a completat acesta. Vezi întreaga declaraţie aici.

Democrat-liberalii aşteaptă decizia Curţii Constituţionale asupra ordonanţei.  Deputatul PD-L, Mircea Toader, a declarat că "problema se pune dacă este sau nu constituţională şi este o decizie pe care o va lua Curtea Constituţională".