MENIU

Orchestra simfonică a Filarmonicii George Enescu va face un turneu extraordinar în Japonia

Foto: fge.org.ro

Orchestra simfonică a filarmonicii George Enescu va susţine, între 20 mai şi 4 iunie, o serie de şapte concerte extraordinare în Japonia.

Instrumentiştii români vor fi conduşi de maeştrii Cristian Mandeal, Directorul general al filarmonicii şi Ion Marin precum şi de dirijoarea japoneza Tomomi Nisimoto.

Soliştii acestui turneu sunt pianista Fuyjko Hemming, soprana Sumi Jo şi baritonul Dmitri Hvorosrovsky. Din repertoriul celor şapte concerte pe care orchestra le va susţine fac parte compoziţiile "Hecatomba" de Dan Dediu,  "Dansurile româneşti" de Bartok, "Simfonia nr. 5" de Ceaikovschi, "Simfonia clasică" de Prokofiev, "Simfonia nr. 1" de Brahms, "Concertul nr. 5 în mi bemol major „Imperialul” de Beethoven, precum şi numeroase arii şi duete celebre din opere.

Orchestra simfonică a Filarmonicii  va concerta pe 24 mai în sala Bunka Kaikan din oraşul Matsumoto, pe 26 mai, la Sendai, pe 28 mai, la Natoricity, pe 30 mai, la Yokohama, pe 31 mai, la Tokorazawa, urmând ca pe 2 iunie să cânte la Tokyo (pe 2 iunie, în Suntory Hall şi pe 3 iunie, la Opera City).

Muzicienii români sunt invitaţi pentru a treia oară în această ţară, după turneele întreprinse în anii 1993 şi 2002.
Mai multe articole despre:
Japonia turneu concerte