MENIU

Orban susţine că declaraţia că Băsescu este votat de alcoolici şi prostituate a fost scoasă din context

Foto: gardianul.ro

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut, vineri, la Sibiu, că declaraţia sa potrivit căreia pe Traian Băsescu îl vor vota doar \"ţiganii, alcoolicii şi prostituatele\" a fost scoasă din context.

"Am fost întrebat dacă PD-L va cumpăra voturi la aceste alegeri. Am răspuns că evident şi am expus modalităţile prin care le vor cumpăra. Este evident că anumite comunităţi de ţigani nu votează decât pe bani. Apoi, PD-L cumpără voturi pe băutură pentru că, în ultima săptămână de campanie, merg în localităţi şi oferă gratuit băutură oamenilor, în birturi. În privinţa prostituatelor şi drogaţilor am spus acest lucru având în vedere preocupările preşedintelui de legalizare a prostituţiei şi consumului de droguri. De aici rezultă că el va fi votat de prostituate şi de drogaţi, dar am menţionat că nu şi de familiile acestora", s-a justificat Ludovic Orban.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că actualul preşedinte este votat de alcoolici, ţigani şi probabil de prostituate.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Zalău, că respectă voturile tuturor cetăţenilor, inclusiv ale ţiganilor, prostituatelor şi drogaţilor, precizând că se distanţează de declaraţiile colegului său, Ludovic Orban, care spusese că preşedintele Băsescu e votat de aceste categorii.

"Ţiganii, prostituatele, drogaţii, fără a-i asocia, sunt cetăţeni cu toate drepturile, atâta vreme cât nu sunt condamnaţi în această ţară, sunt oameni pe care-i respect, al căror drept de vot îl respect şi care, în cazul prostituatelor şi drogaţilor, sunt nişte victime, nişte oameni în suferinţă care trebuie ajutaţi", a afirmat Antonescu, precizând că, faţă de aceste categorii sociale, raportarea trebuie să fie una "creştină şi civilizată democratic", iar nu una "ostilă sau dispreţuitoare".