MENIU

Orban intenţionează să candideze la şefia PNL, în eventualitatea în care Antonescu va câştiga prezidenţialele

Foto: gardianul.ro

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, la Târgu Mureş, că ar vrea să candideze la şefia partidului, dar numai în cazul în care Crin Antonescu câştigă prezidenţialele şi funcţia rămâne vacantă.

"După ce va ieşi preşedinte al României, nu-mi ascund intenţia, dacă va exista un sprijin, de a candida la preşedinţia PNL, dar numai cu condiţia ca domnul Crin Antonescu să iasă preşedinte al ţării şi postul de preşedinte al partidului să rămână vacant", a declarat Orban.

Acesta a spus că toate speculaţiile făcute pe seama animozităţii dintre el şi Crin Antonescu sunt false. "Eu sunt prieten cu Crin de 20 de ani, nu de 2-3 ani, de conjunctură. Eu am făcut un pas înapoi şi l-am susţinut pe Crin Antonescu la funcţia de preşedinte al PNL. Mai mult, am susţinut ideea ca Antonescu să fie candidatul PNL la alegerile prezidenţiale", a afirmat vice-liderul liberal.

În altă ordine de idei, întrebat dacă PNL are o ofertă pentru UDMR, având în vedere că Marko Bela a afirmat că Uniunea îşi va pune candidat la preşedinţie şi "în funcţie de oferta altor partide", Orban a spus că nu există niciun interes pentru UDMR, ci doar pentru electoratul maghiar.

"Conducerea UDMR îşi va pune candidat, dacă aceasta consideră că este bine pentru UDMR, nu pentru comunitatea maghiară. Noi ne vom adresa şi electoratului român de naţionalitate maghiară în discursul de susţinere al candidatului nostru la prezidenţiale. UDMR îşi pune candidat doar de formă, pentru a-şi prezerva un capital electoral pe care, ulterior, să-l negocieze. Părerea mea este că ar fi mai bine să-i lase pe maghiari să voteze ce candidat doresc ei", a afirmat Ludovic Orban.