MENIU

Orban: Eurocampania reprezintă startul pentru prezidenţiale, pentru PNL

Foto: wordpress.com

Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat, joi, cu ocazia lansării candidaţilor partidului pentru Parlamentul European, că eurocampania reprezintă şi startul la prezidenţiale pentru impunerea unui alt şef al statului, Crin Antonescu.

"Am încredere în candidaţii PNL. Gândiţi-vă că această campanie pentru PE este şi startul campaniei prezidenţiale în care nu avem decât o soluţie, ca viitorul preşedinte al României să fie actualul preşedinte al PNL, Crin Antonescu", a afirmat Orban.

Pe de altă parte, Orban a mai menţionat că speră ca această campanie pentru PE să marcheze semnalul prin care România intră cu adevărat în UE, iar românii să devină cu adevărat europeni.

Potrivit liderului PNL, campania pentru PE nu constă numai în a-i convinge pe români să voteze cu PNL, ci este o campanie prin care PNL, un partid "cu vocaţie europeană", va împinge România către UE.

Prim-vicepreşedintele PNL a subliniat că reprezentanţii partidului sunt chemaţi din nou să promoveze valorile Uniunii Europene într-o Europă a valorilor liberale. "Trebuie să transmitem aceste idei europene într-o societate românească dominată de o clasă politică în mare parte neeuropeană, cu două-trei partide de guvernare care ştiu să mintă, ştiu numai să ameninţe, să şantajeze, să fure, să ia ceea ce nu li se cuvine", a afirmat Orban.

Liderul PNL a atras atenţia că liberalii trebuie să producă şi o reformă morală, prin care să se demonstreze că românii pot veni la vot şi fără să li se ofere "cadouri ilegale", ci pentru a vota pentru ideile, valorile, principiile care au construit Europa.

Ludovic Orban şi-a exprimat convingerea că PNL va avea capacitatea de a demonstra românilor că pot duce "răspunderea unei politici a responsabilităţii", a dezvoltării, că partidul este capabil să ducă România la nivelul de dezvoltare a statelor europene.