MENIU

Orban a cerut anchetă privind înregistrarea discuţiilor din Comisie

FOTO: RTV
"Cel puţin un aparat de înregistrare nu înregistrează câtă vreme nu e pornită instalaţia de sonorizare... cel putin nu acesta", a declarat Ludovic Orban.

Comisia Udrea a ajuns la probe. Toate părţile implicate în scandalul interceptărilor din Comisia Udrea se acuză, se cer anchete peste anchete şi se fac experimente pentru desluşirea misterului înregistrărilor.

Elena Udrea a anunţat că-i dă în judecată pe membrii Comisiei pe motiv că încearcă să-i fabrice un dosar, cei incriminaţi vor să ştie cine a făcut înregistrările şi cer o anchetă parlamentară. Prima explicaţie oficială a Camerei: exclus ca înregistrările să fi fost făcute cu sistemul de la Palatul Parlamentului.

"Cel puţin un aparat de înregistrare nu înregistrează câtă vreme nu e pornită instalaţia de sonorizare... cel puţin nu acesta", a declarat Ludovic Orban.

Dar instalaţia de sonorizare nu a fost oprită în şedinţa cu pricina. Secretarul general al Camerei are însă o altă opinie.

"Personalul Camerei Deputaţilor nu a fost implicat în această înregistrare, de asemenea aparatura din cameră nu a fost utilizată", a declarat şi Gheorghe Barbu, secretarul Camerei Deputaţilor.

Din înregistrări rezultă că, la şedinţa din 13 august, în afară de membrii Comisiei s-au aflat în sală două persoane care s-au ocupat de instalaţia de sonorizare şi de înregistrare.

Despre unul dintre aceşti tehnicieni, Ludovic Orban susţine că a intrat marţi în concediu şi este de negăsit. Este însă contrazis de secretarul Camerei care spune că respectivul angajat s-a prezentat marţi personal la Cameră pentru a da explicaţii.

Pentru că misterul nu e desluşit, membrii Comisiei au decis să ceară Biroului Permanent o anchetă privind înregistrarea discuţiilor din Comisie. După şedinţa Biroului vor discuta şi despre posibilitatea de a sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi justiţie pe această temă.