MENIU

Oprescu: Reparaţiile din Centrul Vechi al Capitalei se vor finaliza în luna septembrie a acestui an

Foto: News In
Oprescu: Vom încredinţa contractul de reabilitare a Centrului Vechi mai multor firme pentru a termina mai repede

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu susţine că, în luna septembrie a acestui an, bucureştenii se vor putea plimba din nou prin Centrul Vechi al Capitalei. În acelaşi timp, municipalitatea va concesiona 44 de case din zona isorică cu condiţia ca faţadele clădirilor în cauză să fie reparate. Declaraţiile edilului au fost făcut în cadrul emisiunii 3x3, moderată de Stelian Tănase.

''În septembrie, la 550 de ani când aniversăm Zilelel Bucureştiului o să ne plimbăm pe Lipscani şi pe Smârdan. Şi mai sunt încă două străzi de reabilitat'', a spus Sorin Oprescu. 

''Eu încerc să reziliez contractul cu firma spaniolă care se ocupă acum de Centrul Vechi pe cale amiabilă. Şi încerc să încredinţez contractul la una, două, trei, zece firme şi să terminăm mai repede'', a mai spus Oprescu.

Contractul pentru reabilitarea Centrului Istoric prevede finanţări de la Banca Europeană pentru Investiţii (7,3 milioane euro), Guvernul Olandei (1,8 milioane euro) şi Primăria Capitalei (9,1 milioane euro). În ianuarie 2008, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a votat alocarea unui buget suplimentar de 8,5 milioane euro, bani destinaţi unor lucrări arheologice, de reabilitare arhitecturală şi urbanistică, pentru instalarea unor statui în zonă sau pentru reabilitări ale reţelei de canalizare.

Mai multe articole despre:
Sorin Oprescu reabilitare Lipscani Centrul Vechi