MENIU

Oprescu: Daca Geoană ar ieşi preşedinte, o să-l salute cu respect, în poziţie de ghiocel, pe Vanghelie

Foto: NewsIn

Găştile de partid conduc din umbră viaţa politică din România, reclamă candidatul indepedent la preşedinţie Sorin Oprescu. El le-a reproşat contracandidaţilor săi Traian Băsescu şi Mircea Geoană că refuză să participe la o confruntare televizată pe motiv că nu le permit grupurile de interese din spatele partidelor care îi susţin.

"Am dimensiunea jafului naţional. Cei care au furat sunt în viaţă încă şi  continuă să-şi desăvârşească jaful prin intermediul grupurilor de interese din fiecare partid. Nu-i cunoaşteţi, nu au fost niciodată în ziar. Niciodată nu au fost anchetaţi. Niciodată nu li s-a pus întrebarea de ce? Ei o duc foarte bine şi continuă. Ei hotărăsc cine să fie preşedintele României", a declarat Sorin Oprescu în timpul unei vizite electorale în Bistriţa.

Sorin Oprescu a explicat si de ce adversarii sai politici se tem de o confruntare televizată în care toţi candidaţii să stea la aceeaşi masă: "Am aflat că Geoană nu este de acord cu dezbaterile pentru că strategia lui Hrebenciuc şi Vanghelie este să-l scoată îngerul de pe dric... Doar eu şi Crin Antonescu suntem gata să mergem la orice dezbatere. Nici Băsescu nu va veni (la dezbatere n.red.), pentru că n-o să coboare el "din cer".

Întrebat cum vede scenariul în care Mircea Geoana ar ieşi preşedinte, Sorin Oprescu a răspuns: "Geoană n-o să facă altceva decât să-l salute cu respect, în poziţie de ghiocel, pe Vanghelie. Poate că îl vrea ministru al administraţiei şi o să avem o noua administraţie, asta dacă o să-i dea voie Hrebenciuc".

PSD şi grupul de interese din jurul partidului "îl ţin pe Geoana în rezervă ca îngerul de pe dric, curat, alb, frumos". "Băsescu îl vrea în turul doi pe Geoană ca să-i dea 5-0 la pauză", a completat Oprescu.

Candidatul independent spune că intrarea sa în cursa prezidenţială a încurcat iţele partidelor. "Văd că Oprescu aleargă în continuare şi-au început cu zvonuri. Astea sunt politici de laborator care crează imagini false şi nu fac altceva decât să încerce să creeze poporului senzaţia votului inutil”.