MENIU

Operaţiune antidrog în Serbia: Poliţiştii au confiscat zeci de kilograme de droguri, arme şi muniţii

Foto: REALITATEA.NET

500 de suspecţi au fost arestaţi sâmbătă în Serbia, în timpul unei ample operaţiuni antidrog. Potrivit Ministerului de Interne de la Belgrad, poliţiştii au acţionat simultan în întreaga ţară.

Două mii de poliţişti sârbi au percheziţionat peste 600 de locuinţe şi clădiri de birouri. Ei au confiscat droguri, arme şi maşini de lux, sustrase de traficanţi. La una din adrese, agenţii au găsit un milion şi jumătate de dolari falşi.

"Au rămas în custodia poliţiei 100 de suspecţi din cei 500 pe care i-am arestat. Am găsit zeci de kilograme de droguri, o importantă ascunzătoare de arme şi muniţie şi numeroase maşini furate", a anunţat Ivica Dacic, ministrul sârb de Interne.

Ministrul de Interne a confirmat pentru un post de radio din Belgrad că suspecţii vor rămâne în arest pentru 48 de ore. Oficialul a mai precizat că operaţiunea va continua şi în zilele următoare. Serbia, ca şi alte ţări balcanice, se află pe ruta drogurilor care vin din Asia centrală şi sunt destinate ţărilor din Europa occidentală.