MENIU

Operaţia lui Cristi Minculescu în Germania costă 47.000 de euro

foto:Cotidianul

Costul intervenţiei chirurgicale pe care solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, o va efectua în Germania se ridică la 47.000 de euro, sumă ce va fi acoperită din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate, a declarat, duminică, ministrului Sănătăţii, Ion Bazac.

Potrivit lui Bazac, suma este comparabilă cu cât ar fi costat operaţia în România, însă s-a ales Germania, iar considerentele ţin de confidenţialitatea relaţiei medic-pacient.

Cristi Minculescu s-a întors, în urmă cu trei săptămâni, din Germania, unde va suferi, cel mai probabil în luna martie, o intervenţie chirurgicală prin care îi va fi transplantat ficat de la soţia sa. Artistul suferă de o boală genetică numită polichistică hepato-renală, iar soţia artistului şi-a dat acordul să doneze o parte din ficat.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, în luna februarie 2009, statul a sprijinit financiar nouă pacienţi, printre care şase copii, care au avut nevoie de intervenţiile chirurgicale şi tratamente în străinătate. Suma totală a ajutorului s-a ridicat la 1,72 milioane lei. 

Ion Bazac a anunţat, pe 24 februarie, că bugetul asigurărilor de sănătate pentru pacienţii care au nevoie de tratamente în străinătate va fi triplat în 2009.

Mai multe articole despre:
Germania operaţie Iris ficat Cristi Minculescu