MENIU

Omul de afaceri Gabriel Stati, declarat vinovat de organizarea protestelor violente de la Chişinău

Foto: cotidianul.ro

Cunoscutul om de afaceri Gabriel Stati a fost declarat, de către Procuratura Generală, vinovat de organizarea acţiunilor violente din 7 aprilie din capitala moldoveană, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia online.

Atât Gabriel Stati, cât şi Aurel Marinescu se vor afla în arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Unul dintre avocaţii cunoscutului om de afaceri, Vitalie Nagacevschi, a declarat pentru Jurnal că procuratura l-a declarat vinovat pe Stati, în pofida amnistiei anunţate în seara zilei de miercuri de Vladimir Voronin.

"Acesta (Voronin - n.r.) a declarat că amnistia îi va viza pe toţi cei reţinuţi după protestele din 7 aprilie, cu excepţia recidiviştilor şi reprezentanţilor lumii interlope. Din câte ştiu, Gabi Stati nu este nici una, nici alta, totuşi amnistia nu se aplică şi în cazul lui", a spus Nagacevschi.

Potrivit avocatului, apărarea a pregătit o cerere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). "Între timp, la 22 aprilie, Curtea de Apel urmează să examineze recursul apărării împotriva mandatului de arest preventiv", a mai spus Nagacevschi.