MENIU

OMS confirmă 615 cazuri de gripă porcină în 15 ţări din lume, soldate cu 17 morţi

Foto: newsday.com

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat sâmbătă dimineaţă, pe site-ul său, 615 cazuri de infectare cu virusul gripei porcine, în 15 ţări, dintre care 141 în Statele Unite şi 397 în Mexic, soldate în total cu 17 decese.

Astfel, în Statele Unite s-a înregistrat un deces, iar în Mexic s-au înregistrat 16.

Pe lângă acestea, în Canada au fost confirmate 34 de cazuri de îmbolnăvire, în Noua Zeelandă patru, în Israel două, în Hong Kong unul şi în Coreea de Sud unul.

În Europa, Spania a înregistrat 13 cazuri de contractare a virusului gripei porcine, Marea Britanie 13, Germania patru, Austria unul, Olanda unul, Elveţia unul, Danemarca unul şi Franţa unul.

OMS precizează că noul bilanţ din Mexic a crescut cu 241 de cazuri faţă de precendentul, anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru că au venit rezultatele testelor făcute anterior. În Costa Rica a fost decretată stare de urgenţă naţională după ce două persoane care s-au întors recent din Mexic au fost diagnosticate cu gripă porcină.

Estimările OMS sunt adeseori mai mici decât bilanţurile comunicate de ţările vizate, din cauza procedurilor de verificare efectuate de organizaţia internaţională după anunţurile statelor.

Mai multe articole despre:
morţi OMS pandemie gripă porcină