MENIU

Oltean nu renunţă la cererea ca PDL să analizeze serios relaţia cu PSD

foto: NewsIN

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat că va propune în şedinţa de luni a partidului ca premierul Emil Boc să poarte o discuţie serioasă cu liderul PSD Mircea Geoană pentru a "aşeza lucrurile pe un făgaş normal", motivând că nu mai suportă duplicitatea social-democraţilor.

"Suntem la capătul puterilor. Ori rămân la guvernare şi guvernează cu noi, ori pleacă în opoziţie şi se poartă ca un partid de opoziţie. E foarte important să se ia o decizie şi să se discute foarte serios cu PSD. Personal nu mai pot să accept o asemenea duplicitate şi o asemenea guvernare ineficientă", a declarat vicepreşedintele PDL înaintea şedinţei liderilor şi parlamentarilor partidului.

Ioan Oltean a spus că va propune, în cadrul şedinţei de astăzi, ca primul-ministru să aibă o discuţie foarte serioasă cu preşedintele PSD Mircea Geoană "în sensul de a se aşeza lucrurile pe un făgaş normal, într-o guvernare normală şi eficientă, în care ambele partide să se preocupe doar de actul de guvernare, şi nu de campanii şi alte probleme".

Oltean a subliniat faptul că este vorba despre o iniţiativă personală pe care vrea să o supună atenţiei partidului. "O să vedem azi cine este pentru şi cine este împotrivă. (..)Eu personal nu mai suport starea de duplicitate a acestui partid. Nu se poate ca Vanghelie să fie în opoziţie şi altul la putere. Ori în opoziţie cu PNL, ori la putere cu PDL", a spus vicepreşedintele PDL. 

Întrebat ce anume îl deranjază concret la partenerii de guvernare, Oltean a răspuns că nu este normal ca social-democraţii să depună plângeri penale împotriva miniştrilor PD-L sau să se comporte ca şi cum ar fi în opoziţie, deşi beneficiază de avantajele puterii.

"Faptul că PSD formulează plângeri penale împotriva miniştrilor PDL e un lucru normal? Faptul că pe de o parte o grupare importantă critică de câte ori au ocazia Guvernul şi pe miniştrii PDL, pe de altă parte sunt beneficiarii guvernării?", a întrebat, retoric, Oltean.

 

Mai multe articole despre:
guvernare PSD coaliţie Ioan Oltean Emil Boc PD-L