MENIU

Oltean cere demiterea şefului Direcţiei de Tineret Bistriţa-Năsăud pentru politizarea instituţiei

Foto: NewsIn

Vicepreşedintele PD-L, deputatul Ioan Oltean, a cerut vineri, într-o conferinţă de presă, demiterea şefului Direcţiei pentru Tineret Bistriţa-Năsăud, Bogdan Miholca (PSD), pe motiv că acesta ar fi politizat instituţia.

"Acestei direcţii i s-au alocat de către Ministerul Tineretului şi Sportului o sută de locuri pentru o tabără socială la Costineşti, în perioada 30 iunie - 6 iulie a.c., în care trebuiau să meargă tineri cu situaţie materială precară. Au fost trimişi acolo tineri doar din patru comune: din Şanţ - 11, din Teaca - 30, din Beclean - 22 şi din Lechinţa - 37, toate primării cu primari ai PSD plus opt însoţitori membri ai PSD. Toţi cei o sută de tineri care s-au deplasat acolo sunt copii unor membri ai PSD", a spus Ioan Oltean.

Pe de altă parte, Bogdan Miholca a declarat că nu a politizat instituţia, ci doar a ales dintre 200 de propuneri venite de la primari, o sută de tineri cu venituri mici.

"Nu am ţinut cont de criterii politice, e o pură întâmplare că au fost aleşi din acele localităţi", a spus Miholca.

PSD şi PD-L Bistriţa-Năsăud sunt în conflict după ce PSD a denunţat, unilateral, protocolul de colaborare cu PD-L. Liderul PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan, a negat însă toate acuzaţiile. "Înţeleg că sunt tabere sociale organizate, iar oamenii aceia trebuiau să îndeplinească nişte condiţii. Nu cred că îşi permite să facă altceva, să trimită alte categorii", a spus Moldovan.

Mai multe articole despre:
PSD Ioan Oltean Bistriţa-Năsăud PD-L