MENIU

Oficialii Fed au îndoieli în legătură cu stabilizarea economiei americane

Foto: ou.edu

Oficialii băncii centrale americane Federal Reserve, care cred că există semne conform cărora economia Statelor Unite se "stabilizează", au anunţat că nu sunt convinşi că îmbunătăţirea condiţiilor economice va persista, relatează Bloomberg.

Autorităţile de reglementare, care s-au întrunit pe 28-29 aprilie la Washington, au întrevăzut "semne puternice ale unei încetiniri economice", în timp ce sistemul financiar global "este încă vulnerabil în faţa unor şocuri viitoare", arată note asupra întrunirii, publicate miercuri.

Raportul arată că oficialii Fed ar putea fi pregătiţi să implementeze planul din martie, ce prevede cumpărarea de obligaţiuni de 300 miliarde dolari, în cazul în care economia sau pieţele financiare se deteriorează în continuare. Unii dintre cei prezenţi la întrunire au anunţat că "suma ar putea fi crescută la un moment dat pentru accelerarea revenirii creşterii economice", în contextul celei mai severe recesiuni din ultimii 50 de ani. 

"Oficialii se referă la măsuri adiţionale pe care le au în vedere în cazul în care climatul economic se deteriorează dintr-un motiv sau altul. Dar dacă situaţia se îmbunătăţeşte, aceştia nu vor trebui să ia alte măsuri", a declarat un economist.

Cei 17 membrii ai consiliului de reglementare al Federal Reserve au estimat o comprimare şi mai puternică a economiei americane, faţă de previziunile din ianuarie, aşteptând ca rata şomajului să rămână la 9% până la finalul lui 2010.
Mai multe articole despre:
SUA revenire şomaj Federal Reserve recesiune estimări