MENIU

Oficial german: Introducerea unui certificat de vaccinare anti-Covid ar trebui reluată în discuție

Pașaport vaccinare anti-Covid

Autoritățile germane ar putea să reia discuțiile legate de introducerea unui certificat de vaccinare anti-Covid. O spune chiar ministrul pentru Afaceri Europene, Michael Roth. 

Oficialul german a afirmat că problema introducerii unui certificatul de vaccinare anti-Covid trebuie reluată în discuție, și asta după ce s-a observat că persoanele vaccinate nu sunt un pericol pentru ceilalți.

În contextul acestei afirmații, Michael Roth a mai spus că restricțiile de la granița cu Cehia nu încalcă Acordul Schengen de liberă circulație, pentru că protejează populația de variantele cele mai periculoase de coronavirus, care veneau din țara vecină. Vă reamintim că guvernul ceh a reuşit să ajungă, pe 14 februarie, la un acord de ultim moment cu guvernatorii regionali pentru a introduce o nouă stare de urgenţă de 14 zile pentru a evita, astfel, o suspendare haotică a măsurilor de restricţie pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Revenind la Germania, ministrul pentru Afaceri Europene a explicat că restricțiile similare în privința Franței s-au lovit de un o opoziție a landurilor de frontieră. Cu toate astea, spune oficialul, autoritățile din Berlin sunt în permanent contact cu cele din Paris pentru a se asigura că măsurile de protecție sunt aceleași de ambele părți, relatează Rador

În prezent, Germania se află pe locul 10 la nivel mondial în topul țărilor cel mai afectate de pandemia de coronavirus, cu peste 2 milioane de cazuri de contaminare cu virsusul SARS-CoV-2 și 68,772 de decese. 

 

Mai multe articole despre: