MENIU

Ofertele băncilor pentru "Prima Casă" se încadrează în limitele de dobândă impuse de guvern

Foto: RTV

Premierul Emil Boc a declarat că, până joi după-amiază, 12 bănci au depus oferte pentru programul guvernamental "Prima Casă", în valoare totală de 814 milioane euro, în condiţiile în care termenul de depunere expiră la finalul zilei, iar dobânzile se încadrează în limitele impuse de guvern.

"Astăzi (joi, n.r.) expiră termenul până la care băncile pot trimite oferte pentru a se înscrie în programul guvernului "Prima Casă". Până la această oră, au depus oferte 12 bănci, în valoare de 814 milioane de euro. Toate ofertele se încadrează în coordonatele stabilite de către guvern, adică în acele limite maximale de dobândă pe care noi le-am pus cu diverse soluţii, care încă nu pot fi cunoscute, întrucât termenul de depunere nu a expirat", a spus Boc.

El a explicat că vineri, după încheierea termenului de depunere a ofertelor, guvernul va putea preciza câte bănci au depus oferte şi care este valoarea acestora.

Preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Aurel Şaramet, a spus că până joi dimineaţă depuseseră oferte Banca Transilvania, Volksbank, Raiffeisen Bank, Millennium Bank, Leumi, BRD-SocGen şi ATE Bank, în timp ce Alpha Bank, Banca Românească, CEC Bank şi BCR anunţaseră că vor trimite ofertele pentru "Prima Casă " până la sfârşitul acestei zile.

De asemenea, Bancpost, Piraeus şi Unicredit Ţiriac Bank au anunţat că au depus oferte pentru programul guvernamental.

Guvernul are la dispoziţie un fond de un miliard de euro pentru garantarea creditelor ipotecare din programul Prima Casă.

Mai multe articole despre:
Emil Boc Prima Casă