MENIU

Ofertă senzaţională pentru Kaka: 175 de milioane de lire! Brazilianul refuză!

Foto: www.goalvideoz.com

Preşedintele executiv al echipei Manchester City, Garry Cook, şi brokerul Kia Joorabchian s-au întâlnit noaptea trecută cu vicepreşedintele Adriano Galliani şi i-au făcut o ofertă record, conform publicaţiei "The Sun".

Potrivit "The Sun", Milan ar avea de câştigat 100 de milioane de lire, iar brazilianul Kaka ar băga în buzunar alte aproape 75 de milioane pentru un contract de cinci ani, adică 15 milioane pe sezon (280.000 pe săptămână).

Cotidianul "Daily Mirror" scrie la rândul său că Manchester City ar fi făcut o ofertă de 100 de milioane de lire, dar susţine că salariul brazilianul ar fi chiar mai mare: 25 de milioane de lire pe an, adică 500.000 de lire sterline pe săptămână.

Conform unor surse din anturajul echipei Milan, directorul tehnic Ariedo Braida a fost şi el la întâlnire. Delegaţia lui Manchester a fost determinată să facă oferta, însă aceasta a fost respinsă.

Patronul Silvio Berlusconi este îngrijorat că jucătorul Kaka ar vrea să accepte oferta: "Sper să rămână", a declarat Berlusconi.

Galliano le-a spus celor de la Manchester City: "Nu avem de gând să-l vindem pe Kaka pentru 100 de milioane de lire, ar trebui să primim o sumă inimaginabil de mare".

Granzii italieni nu au vândut niciodată vreun superstar al echipei, dar recunosc că au fost luaţi prin surprindere de această ofertă. Milan a refuzat în trecut, de două ori, să îl transfere la Real Madrid pe briliantul său.

Brazilianul de 26 de ani a fost cel mai bun fotbalist al anului 2007. Şi anul acesta, el a fost pe lista posibililor câştigători, însă Cristiano Ronaldo l-a devansat.

Dacă oferta lui Manchester va fi un succes, va eclipsa recordul mondial de 46 de milioane de lire sterline pentru transferul lui Zinedine Zidane de la Juventus la Real Madrid în 2001.

Kaka câştigă acum, la Milan, 10,8 milioane de lire sterline pe an şi este pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi jucători din Seria A. Pe primul loc este Zlatan Ibrahimovic, cu 11 milioane de lire pe an.

Kaka refuză şi anunţă că rămâne la Milan

"Vreau să îmbătrânesc la AC Milan. Legat de City ce să spun ? Am refuzat şi alte oferte atractive. Obiectivul meu e să devin în viitor căpitanul lui AC Milan. Ştiu că e o ierarhie aici, cu Maldini, Ambrosini, dar după aceea urmez eu", a declarat Kaka, citat de "The Sun".