MENIU

Oferta de slujbe nu a acoperit cererea de la bursa locurilor de muncă din Bucureşti

Foto: cluj.info

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a organizat pe 24 aprilie o bursă a locurilor de muncă, dar numărul posturilor oferite de angajtori la bursa organizată în Bucureşti nu a acoperit cererea persoanelor care îşi căută o slujbă.

"E criză de locuri de muncă, nu de forţă de muncă. Aşa cum anticipam, au venit foarte mulţi şi ne aşteptăm la un număr mult mai mare decât în anul precedent", a declarat, pentru NewsIn, reprezentantuil agenţiei municipale pentru ocuparea forţei de muncă, Dumitru Pelican.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Valentin Mocanu - a declarat că îi roagă pe angajatori "să nu dea dovadă de reticenţă şi dacă au nevoie de personal să vină să angajeze". "De asemenea, sper ca nivelul de salarizare oferit la această bursă să fie unul corect astfel încât locurile de muncă să devină stabile şi de ele să profite ambele părţi", a mai spus Mocanu.

La bursă locurilor de muncă din Bucureşti au participat 161 de firme, care au anunţat 2.623 de slujbe, cele mai multe fiind pentru muncitori calificaţi (1.000 de slujbe) în confecţii şi tricotaje, dar şi pentru lăcătuşi, sudori, electricieni, zidari, şoferi, vânzători şi mecanici auto.

Cât priveşte ofertele pentru persoanele cu studii medii (893), firmele au cautat, în general, agenţi de securitate, lucrători comerciali, casieri, gestionari, agenţi de vânzări, gestionari de depozite, operatori de introducere de date, recepţioneri hotel şi secretare.

Muncitorii necalificaţi au putut alege din cele 381 de oferte, cele mai multe fiind pentru ambalatori, lucrători la demolarea clădirilor, agricultură, întreţinere de drumuri, personal de curăţenie menajeră, paznici, îngrijitori de clădiri, vânzători de ziare şi spălători de maşini.

Pentru studii medii, oferta a fost mai mică (de numai 349 de posturi), firmele căutând ingineri, economişti, inspectori coordonatori pe asigurări, arhitecţi, chimişti şi consilieri financiari sau juridici.

Pe 23 aprilie, ANOFM a anunţat că peste 1.670 de firme din ţară au trimis notificări Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru 18.629 locuri de muncă, ce urmau să fie oferite, pe 24 aprilie, prin bursa generală a locurilor de muncă, cele mai multe fiind în Bucureşti.

Mai multe articole despre:
locuri de muncă şomeri bursă ANOFM