MENIU

Obezitatea a cauzat, anul trecut, peste 124.000 de cazuri de cancer în Europa

Foto: independent.co.uk

Cel puţin 124.000 de noi cazuri de cancer înregistrate în 2008, în Europa, ar putea fi cauzate de supraponderabilitate, potrivit unui studiu realizat de specialiştii britanici, scrie sciencedaily.com.

Cele mai multe cazuri noi de cancer ce ar putea fi cauzate de kilogramele în plus au fost înregistrate în rândul femeilor din Cehia, Letonia şi Bulgaria.

"Cu cât din ce în ce mai multe persoane s-au lăsat de fumat şi din ce în ce mai puţine femei au luat tratamente hormonale ca substitut, este posibil ca obezitatea să fi devenit cea mai mare cauză a cancerului la femei", a precizat coordonatorul studiului, dr. Andrew Renehan, de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie.

Procentul pacienţilor cu cancer cauzat de obezitate variază de la ţară la ţară. Astfel, în Danemarca 2,1% dintre cazurile de cancer la femei şi 2,4% la bărbaţi ar fi cauzate de supraponderabilitate. În Cehia, însă, cifrele sunt sensibil mai mari - 8,2% dintre cazurile de cancer la femei şi, respectiv, 3,5% dintre cele în rândul bărbaţilor au drept cauză obezitatea.

Potrivit aceluiaşi studiu, cele mai frecvente forme de cancer cauzate de obezitate sunt cancerul endometrial, cel de sân şi cancerul colorectal.
Mai multe articole despre:
Europa femei obezitate studiu specialişti cancer