MENIU

Obama nu vrea ca SUA să lupte singure împotriva terorismului

Foto: dailymail.co.uk

Liderul american Barack Obama a avertizat europenii că nu trebuie să se aştepte ca Statele Unite să ducă singure greul luptei împotriva terorismului. La o săptămână după ce a prezentat noua strategie americană pentru Afganistan şi cu câteva ore înainte de summitul NATO, axat pe acest dosar, Obama le-a cerut europenilor să fie mai prezenţi în prima linie.

Această strategie "va avea o componentă militară, iar Europa nu trebuie să se aştepte ca SUA să poarte singure această povară", a subliniat Obama, la Strasbourg. "Este o problemă comună şi necesită un efort comun", a adăugat el, vorbind despre lupta împotriva talibanilor şi al-Qaida.

De asemenea, preşedintele american a avertizat că Europa este mai vulnerabilă la un atac din partea al-Qaida decât Statele Unite, pentru că, geografic, este mai aproape de regiunile în care operează reţeaua, a declarat anterior preşedintele american Barack Obama. "Este mai probabil ca al-Qaida să comită în Europa atacuri teroriste grave, decât în Statele Unite, din cauza proximităţii", a spus el.
Mai multe articole despre:
război SUA terorism atacuri Europa Obama