MENIU

Obama îi va primi pe premierul israelian, liderul egiptean şi cel palestinian între 18 şi 28 mai

Foto: about.com

Preşedintele american Barack Obama îi va primi pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, pe preşedintele egiptean Hosni Mubarak şi pe liderul palestinian Mahmoud Abbas la 18, 26, respectiv 28 mai, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

"Preşedintele îi va primi la Casa Albă la sfârşitul lunii pe parteneri-cheie în eforturile de a ajunge la o pace globală în Orientul Mijlociu", a spus purtătorul de cuvânt Robert Gibbs. "Premierul israelian va fi primit la 18 mai, liderul egiptean la 26 mai, iar liderul palestinian la 28 mai", a spus sursa.

"Cu fiecare, preşedintele va discuta despre modul în care Statele Unite pot consolida şi aprofunda relaţiile noastre, precum şi despre măsurile pe care trebuie să le ia părţile pentru a ajuta la pace între israelieni şi palestinieni şi între ţările arabe", a adăugat Gibbs. Preşedintele egiptean va face o vizită de două zile la Washington pentru discuţii cu omologul său american începând din 26 mai, a informat presa locală.

Deplasarea lui Mubarak, prima în Statele Unite în ultimii cinci ani, o va preceda pe cea a lui Obama în Egipt, unde acesta se va adresa lumii musulmane la 4 iunie.

Mai multe articole despre:
Israel Egipt Orientul Mijlociu întâlniri Obama