MENIU

Obama a primit 2.000 de copii la Casa Albă de Halloween

Foto: AP
Michelle Obama s-a costumat în Cat Woman

Preşedintele american Barack Obama şi soţia sa Michelle, costumată în Cat Woman cu ocazia Halloween-ului, au primit cu fast, sâmbătă seara, la Casa Albă, aproape 2.000 de copii cărora le-au împărţit bomboane şi prăjituri, relatează AFP.

Pentru soţii Obama este primul Halloween la Casa Albă, iar cuplul prezidenţial a împărţit personal dulciuri tinerilor deghizaţi în fantome, vrăjitoare sau zombi. Copiii, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, au venit de la 11 şcoli din mai multe state.

Casa Albă a fost iluminată special pentru ocazie, în portocaliu, culoarea dovlecilor de Halloween, şi mai multe personalităţi politice americane s-au lăsat antrenate în acest joc tradiţional.

Soţia preşedintelui, Michelle, s-a îmbrăcat în Cat Woman - o ţinută care imita pielea de leopard, cu urechi de blană. Ambasadoarea americană la ONU, Susan Rice, s-a costumat ca Dingo, personaj din Disney, în timp ce purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, s-a costumat în negru, ca Darth Vader, personajul negativ din "Războiul stelelor".

În schimb, Barack Obama s-a îmbrăcat "mai prezidenţial", însă a avut o ţinută degajată, tip sport - cămaşă albă şi pulover negru. Ceea ce nu l-a împiedicat pe un copil să izbucnească în lacrimi în braţele tatălui său la vederea preşedintelui.

În timpul recepţiei, preşedintele, care s-a adresat, pe de altă parte, familiilor militarilor care fuseseră invitate pentru ocazie la Casa Albă, şi-a exprimat via recunoştinţă faţă de rudele lor care servesc ţara în Afganistan şi Irak.