MENIU

Obama a adus Casa Albă în Europa

Foto: purepeople.com
Foto: purepeople.com

Barak Obama a sosit în Europa pentru a începe primul său turneu european. În următoarele şapte zile preşedintele american va face turul a cinci ţări, va asista la summitul G20 şi se va ocupa de numeroase dosare.

Cuplul cel mai celebru din Statele Unite a fost întâmpinat cu mare pompă de ministrul britanic al economiei, Alistair Darling. 

Înarmat cu veşnicul său zâmbet sclipitor, Barak Obama avea o ţinută impecabilă. Prima Doamnă era îmbrăcată cu o rochie galbenă, creată de Jason Wu, acelaşi designer care a îmbrăcat-o şi în seara învestiturii (vezi articolul). Şi la întâlnirea cu Gordon Brown şi soţia acestui, Sarah, americanii aufost radioşi şi au avut ţinute chic.

Cotidianul francez Le Figaro a anunţat în această dimineaţă că duo-ul glamour a adus cu el "toată Casa Albă".

Însoţiţi de un personal numeros (între 500 şi 1000 de persoane), preşedintele şi soţia lui au la dispoziţie cinci elicopere Marine One, dintre care unul pentru distanţe scurte, iar celelalte pentru consilieri, personal sau o eventuală pană a avionului prezidenţial.

Şi noua limuzină a lui Obama, botezată The Beast (Bestia), care acostat 300.000 de dolari, face parte din dotări. Se spune că automobilul poate rezista chiar şi la un atac cu armă biologică. Acesta a fost transportat cu un cargo special, alături de echipe de medici şi de bucătari.

Americanii au provizii pentru o săptămână întreagă, astfel încât să poată trăi complet autonomi. Chiar şi apa a fost adusă special de la Washington.

Pe Barack Obama l-a aşteptat miercuri un program extrem de încărcat. El s-a întâlnit pentru prima dată cu omologul său rus, Dmitri Medvedev. Cei doi au  discutat despre dosarul nuclear iranian şi scutul antirachetă american în Europa. Obama avea programată şi prima sa întrevedere cu preşedintele chinez Hu Jintao. Miercuri seară, Barack şi Michelle Obama au participat alături de alţi şefi de stat la o recepţie organizată de regina Elisabeta a II-a, la Palatul Buckingham. 

Mai multe articole despre:
Londra G20 Europa Barak Obama ţinute Michelle Obama