MENIU

Oamenii de afaceri propun Guvernului numirea unui \"ministru al Simplificării\"

Foto: realitatearomaneasca.ro
Emil Boc le-a promis oamenilor de afaceri că, în urma înjumătăţirii agenţiilor guvernamentale, administraţia publică va fi mai eficientă

Oamenii de afaceri ar dori ca Guvernul să numească un ministru al Simplificării doar, doar vor scăpa de birocratizarea excesivă! Reprezentanţii mediului de afaceri şi investitorii străini s-au întâlnit, vineri, cu premierul Emil Boc şi cu ministrul de Finanţe pentru a găsi împreună soluţii de ieşire din criză.

Oamenii de afaceri s-au plâns premierului că banii alocaţi de Guvern nu ajung în economie pentru că se blochează în conturile autorităţilor publice locale.

"S-a propus numirea unui ministru al Simplificării. S-a cerut debirocratizarea excesivă, care blochează firmele cu tot felul de acte nenecesare, doar pentru a menţine parazitar tot felul de funcţionari publici", a spus, vineri, Florin Pogonaru, preşedinte AOAR.

Premierul Emil Boc le-a promis oamenilor de afaceri că, în urma înjumătăţirii agenţiilor guvernamentale, administraţia publică va fi mai eficientă. Boc a explicat că, de acum încolo, fiecare instituţie publică va primi bani în funcţie de necesităţi.

Investitorii străini spun că discuţia cu premierul a fost constructivă, dar i-au făcut şi o recomandare şefului Guvernului. 

"Am fost impresionaţi. Au vorbit concret şi cred că măsurile lor pot ajuta firmele să iasă din criză. Dar din criză nu se iese doar prin reducere de cheltueili, ci si prin reforme, programe clare", a spus Stefano Albarosa, preşedinte Unimpresa.