MENIU

O vacanţă pe litoralul românesc costă ca una în Grecia sau Bulgaria

Foto: Realitatea TV

A venit vara, iar românii au început deja să se gândească la vacanţă! Dacă în urmă cu câţiva ani doar o parte dintre români se încumetau să plece în vacanţă peste hotare, acum lucrurile stau exact invers. Iar o vacanţă pe litoralul românesc costă la fel de mult ca una în Grecia sau Bulgaria.

Aproape 800 de lei, atât costă o vacanţă de şase zile pentru o persoană, la sfârşitul lunii iunie, în Mamaia. În preţ este inclusă cazarea la un hotel de patru stele şi micul dejun. Începând cu luna iulie însă, preţurile vor creşte. Dacă în prima săptămână a lunii iunie preţurile s-au apropiat de 1.000 de lei la patru stele, la jumătatea lui iulie, ele vor atinge 1.700 de lei. La all inclusive, ce-i drept.

Dacă vreţi să vă bronzaţi luna aceasta pe litoralul bulgăresc veţi scoate din buzunar în jur de 200 de euro pentru un sejur de o săptămână la un hotel de trei stele, cu cazarea şi micul dejun incluse. Dacă v-aţi luat concediu în luna lulie, tarifele ajung până undeva la 450 de euro.

În Grecia, o vacanţă de o săptămână în Paralia sau Halkidiki la sfârşitul acestei luni costă aproape 190 de euro. În preţ este inclusă cazarea la un hotel de trei stele şi transportul cu autocarul. Preţurile îşi ating maximul către jumătatea lunii iulie, ajungând la 350 de euro.

Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, pe litoralul românesc, bulgăresc şi grecesc tarifele vor fi maxime în luna august, când, pentru ultra all inclusive veţi plăti în jur de 550 de euro.

Mai multe articole despre:
turism România Bulgaria vacanţă agenţii de turism