MENIU

O ucraineană care şi-a vândut copilul cu 1.000 de euro, condamnată la doi ani de detenţie în Italia

foto: artmajeur.com

Un tribunal italian a condamnat-o marţi la doi ani şi trei luni de detenţie pe o femeie de origine ucraineană, care şi-a vândut copilul pentru 1.000 de euro, în 2004, unui cuplu de italieni, care au fost şi ei condamnaţi la închisoare.

Tribunalul din Avezzano a condamnat mama copilului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, la doi ani, trei luni şi zece zile de închisoare. La rândul său, mama adoptivă a copilului a fost condamnată la doi ani şi jumătate de închisoare, iar tatăl adoptiv la doi ani şi opt luni, potrivit agenţiei ANSA.

Cuplul italian s-a declarat vinovat, ceea ce i-a permis să beneficieze de o negociere a pedepsei. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi un muncitor, intermediarul implicat în vânzarea copilului, care a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Un alt intermediar, o ucraineancă ce a pledat nevinovată şi deci nu a beneficiat de o pedeapsă negociată, urmează să fie judecată.

Carabinierii au descoperit această situaţie în urma unor interceptări telefonice din cadrul unei anchete privind imigraţia clandestină.

Copilul, o fetiţă, a fost încredinţat unei alte familii de către tribunal.
Mai multe articole despre:
detenţie Italia copil tribunal mamă ucrainean vândut