MENIU

O tigroaică albă a fost sfâşiată de lei într-un zoo ceh

<descriere>

Isabelle, o tigroaică albă foarte rară, în vârstă de 17 ani, a fost sfâşiată în această dimineaţă de un cuplu de lei care au intrat în cuşca ei. Tragica întâmplare a avut loc la o grădină zoologică din Liberec, Cehia.

\"De obicei, ei trăiau separat şi nu puteau niciodată să se întâlnească\", a afirmat directorul gărdinii, David Nejedlo.

Peste noapte, însă, leii şi tigri dormeau în acelaşi pavilion, dar erau despărţiţi de diverse garduri şi porţi.

Leii Sultan şi Elsa au reuşit să între în cuşca tigroaicei printr-o poartă, în urma unei erori de securitatea. Lupta inegală nu a durat decât câteva secunde.

Un îngrijitor a auzit ţiptele animalelor a fugit către cuşcă dar nu a avut la îndemână niciun mijloc pentru a opri lupta. Niciun vizitator nu se afla în apropierea cuştii, a precizat directorul.

\"Sistemul actual de securitate funcţionează de 12 ani şi nu a avut niciodată loc un asemenea accidente\", a precizat directorul înainte de a promite măsuri de siguranţă mai puternice.

Grădina zoologică din Liberec este singura din Cehia care creşte tigri albi, o specie din care mai trăiesc doar câteva zeci de exemplare în toată lumea.

Isabelle fusese afusă în Liberec în 1994, de la un zoo din Suedia. În 1999 a născut tripleţi, Artemis, Afrodita şi Achilles.