MENIU

O tânără de 14 ani a fost sechestrată şi obligată să se prostitueze

Foto: RTV

Săptămână de coşmar pentru o fată de 14 ani din comuna damboviţeană Mătăsaru. Adolescenta a fost sechestrată de un proxenet din Găeşti şi obligată să se prostitueze chiar în casa acestuia. Îngrijorată pentru că fata dispăruse, mama fetei a anunţat poliţia, care după două zile de căutări l-a descoperit joi seara pe proxenet. Bărbatul a fost arestat preventiv.

Calvarul fetei de 14 din localitatea dâmboviţeană Mătăsaru a început săptămâna trecută, când un tânăr de 22 de ani a invitat-o la o plimbare prin oraş. A dus-o apoi la el acasă şi nu a mai lăsat-o să plece. Proxenetul a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu şapte bărbaţi.

Familia a anunţat poliţia. După două zile de căutări, oamenii legii au dat de proxenet şi au eliberat-o pe fată. Bărbatul susţine că nu a sechestrat-o. "Regret ce am făcut. Am făcut asta pentru că a venit la mine şi m-a pus să îi caut băieţi să facă rost de bani", a declarat porxenetul. Până la urmă, aceasta şi-a recunoscut vina.

Politiştii au spus că un client a plătit între 40 şi 100 de lei, ca să întreţină relaţii sexuale cu adolescenta. "Este cercetat sub aspectul săvârşirii acţiunii de proxenetism. S-a constat că minora în vârstă de 14 ani a întreţinut relaţii sexuale cu şapte bărbaţi", a spus purtătoarea de cuvânt a IPJ Dâmboviţa, Ioana Preda.

Tânărul a fost arestat preventiv şi riscă 18 ani de închisoare. Soţia lui este cercetată în stare de libertate pentru complicitate la proxenetism.

Mai multe articole despre:
poliţie arest viol proxenetism proxenet