MENIU

O şcoală din Arad va fi închisă după ce 19 elevi au fost confirmaţi cu gripă porcină

Sursa: romanialibera.ro

O noua unitate de învăţământ va fi închisă timp de o săptămână, după ce 19 elevi au fost contaminaţi cu virusul gripei porcine.

Cursurile la o unitate de învăţământ din municipiul Arad, la care învaţă aproximativ 1.000 de elevi, vor fi suspendate timp de o săptămână, după ce medicii au confirmat că 19 elevi din clase diferite sunt contaminaţi cu virusul gripei porcine, potrivit NewsIn.

Dana Negru, director adjunct coordonator programe în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a anunţat, joi, că în judeţ au fost confirmate de Institutul Cantacuzino 32 de cazuri de gripă nouă, iar alte 17 probe au fost trimise la Bucureşti pentru analize. Dana Negru a menţionat că, dintre cei confirmaţi ca fiind bolnavi, 21 sunt minori, iar 11 sunt adulţi, printre ei fiind şi cadre medicale care au intrat în contact cu persoane contaminate cu virusul A/H1N1.

„Între cei 21 de minori îmbolnăviţi cu virusul gripei porcine se numără un copil de cinci ani, sosit din Franţa, un elev de la Liceul German «Adam Muller Guttenbrunn» şi 19 elevi de la Colegiul Naţional «Moise Nicoară», unde este vorba de elevi din trei clase diferite. Pot să vă spun că, din acest motiv, începând de vineri, cursurile Colegiului Naţional «Moise Nicoară» vor fi suspendate, timp de o săptămână“, a declarat Dana Negru.

În cursul zilei de joi, medicii arădeni au trimis alte 17 probe la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, urmând ca rezultatele analizelor să fie anunţate vineri. Printre cei suspectaţi de contaminare cu virusul gripei porcine se află şi şapte medici.

Primele trei cazuri de gripă porcină din Arad au fost confirmate luni. Este vorba despre o familie formată din mamă, fiu şi noră. Boala a fost contactată de mamă, care s-a întors în 25 octombrie din Germania.

Mai multe articole despre:
şcoală elevi Arad virus gripă porcină