MENIU

O româncă, consilier local în Padova, a rămas noaptea pe plajă în urma unui incident rasist

Foto: 89.39.248.26

O româncă aleasă consilier local la Padova, Italia, a fost nevoită să îşi petreacă o noapte pe o plajă din cauza unui medic xenofob, relatează L'Espresso în ediţia electronică.

Nona Evghenie, în vârstă de 31 de ani, împreună cu soţul şi o altă familie au decis să facă o plimbare cu barca unui prieten italian, medic la Veneţia. Cei cinci au decis să se oprească să ia prânzul într-un bar de pe o plajă, după care să se întoarcă. 

La masă, soţul Nonei a povestit cu mândrie cum a fost aleasă aceasta consilier, dar medicul, care consumase şi nişte alcool, nu a fost la fel de entuziasmat: "Nu poţi veni să comanzi în casa mea", a spus el. La plecare, medicul nu a vrut să le mai ia cu barca pe Nona şi pe prietena acesteia, tot româncă, ci doar pe soţii lor, italieni. "Tu nu valorezi nimic. Tu nu munceşti, fiul meu, care este mic, munceşte mai mult decât tine", a spus el.

În cele din urmă, medicul a plecat singur, iar cele două familii au rămas pe plajă. "Era deja târziu să ne mai întoarcem în Padova, nu mai circulau autobuzele. Dimineaţă am mers până la staţia de feribot: am pierdut o dimineaţă la serviciu din cauza acestui om. Dar mă revoltă faptul că este medic. Cine ştie cum tratează pacienţii imigranţi", a spus Nona Evghenie.

Mai multe articole despre:
rasism Italia xenofobie Padova consilier local