MENIU

O româncă a fost aleasă pentru prima dată în consiliul local din Padova

Foto: upload.wikimedia.org

O româncă a fost aleasă pentru prima dată în consiliul local din Padova, pe listele Partidului Democrat (PD, de centru-stânga) al lui Dario Franceschini, relatează Il Gazzetino în ediţia electronică.

Nona Evghenie, în vârstă de 30 de ani, licenţiată în economie internaţională în ţara de orgine şi angajată la un grup bancar important din Padova, a obţinut 330 de voturi. "M-au votat şi italieni, sunt o treime dintre alegătorii mei", a declarat tânăra.

Ea a intrat în politică în urmă cu doi ani, o dată cu formarea PD. "Mi se pare incredibil, ţinând cont că în primul meu an în Italia eram imigrantă ilegală, faptul că în prezent am devenit consilier comunal", spus Evghenie.

Printre priorităţile sale politice se număra siguranţa. "Imigranţii sunt primii care cer certitudinea pedepsei, despre care nu se poate spune că există în Italia: vreau ca cei care greşesc să plătească şi cei care sunt cinstiţi să aibă dreptul la un viitor", explică ea.

Nona Evghenie a ajuns în Italia la vârsta de 23 de ani, în vizită la mama sa care lucra în Peninsulă. "Am întâlnit un băiat italian, care astăzi este soţul meu; mama nu voia să mă opresc după atâtea sacrificii făcute pentru a studia, nu voia să fiu ca ea, menajeră sau femeie de serviciu", îşi aminteşte femeia, care în cele din urmă a rămas în Italia.

În următoarele zile se va afla ce rol va avea în consiliul local. "Mi-ar plăcea să lucrez pentru integrare şi oportunităţi egale, dar şi în domeniul politicilor economice, adică ceea ce am studiat", spune ea.

Mai multe articole despre:
politică Partidul Democrat consiliu local Padova