MENIU

O reţea europeană specializată în furtul de maşini, formată mai ales din români, a fost anihilată

Foto: romanialibera.ro

Poliţia franceză a anunţat la Strasbourg anihilarea unei reţele europene de hoţi de maşini, formată preponderent din români, pe care o investiga de mai mulţi ani, ultima parte a anchetei având loc în România, relatează AFP.

Ultimul capitol al anchetei începute în 2005 s-a încheiat în urmă cu câteva săptămâni în România, când mai multe persoane audiate de poliţiştii români au recunoscut că au spălat milioane de euro graţie acestei reţele de maşini furate.

În 2005, Parchetul din Strasbourg a încredinţat o anchetă poliţiei judiciare în urma unor informaţii despre o persoană din comunitatea locală de romi, suspectată de trafic cu vehicule de lux.


Reînmatriculate în Suedia, Italia sau Spania, maşinile făceau obiectul unor declaraţii de furt, ceea ce a permis recuperarea asigurării.
La 21 noiembrie 2006, capul reţelei, un bărbat de circa 30 de ani, a fost arestat la Strasbourg, împreună cu principalul său complice. Ei au fost deferiţi justiţiei şi închişi. Alte 28 de persoane au fost arestate, dintre care 12 au fost închise, iar cinci plasate sub control judiciar. Ele sunt acuzate de asociere în scopuri infracţionale, abuz de încredere şi complicitate, escrocherie în bandă organizată, furt.


Este vorba despre români, membri ai comunităţii locale de romi, care deschideau conturi cu ajutorul unor acte de identitate fictive sau falsificate şi obţineau astfel cecuri. Apoi cumpărau două-trei maşini pe zi de la particulari şi la revindeau în străinătate.


În Germania, circa 30 de proprietari de garaje, care au cumpărat maşinile la un preţ cu 30-40% sub cel normal, au fost audiaţi de poliţia germană.

Mai multe articole despre:
Germania Franţa infractori romi hoţi de maşini