MENIU

O partidă de golf cu Barack Obama costă 500.000 de dolari

Foto: bet.com

8.000 de dolari pentru a te uita la Super Bowl în sala de cinema privată de la Casa Albă, 100.000 pentru a fi invitat la un dineu sau 500.000 pentru o partidă de golf cu preşedintele SUA, sunt sumele pe care democraţii americani le percep pentru a-şi rotunji bugetul pentru alegerile de la jumătatea mandatului, în 2010.

Conservatorii însă au început să vocifereze şi au spus că discursurile pompoase despre schimbare sunt repede date uitării, atunci când interesele partidului sunt în joc, făcâd referire la faptul că aceasta nu este o practică nouă: şi Bush şi Clinton le făceau donatorilor invitaţii speciale sau le ofereau alte privilegii.

Potrivit CBS democraţii au chiar un document al Comitetului Naţional în care sunt precizate "tarifele" în vigoare: cei care strâng 300.000 de dolari până la alegerile din 2010  vor face parte din Comitetul Consiliului Naţional şi vor putea avea reuniuni trimestriale cu membri de vârf din administraţia Obama, conferinţe telefonice de două ori pe lună şi vor contribui la stabilirea agendei politice.

Acest ultim punct este cel mai controversat. Un fost preşedinte al Comisiei Electorale Federale, Scott Thomas, crede că sunt lucruri care ar trebui delimitate mai clar: "Să inviţi oamenii la o petrecere mare şi să le dai să mănânce pui marinat, e un lucru, dar de aici până la aduce oamenii în discuţii politice... cred că ar trebui să existe o limită precisă".

Robert Gibbs, purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că de la începutul mandatului lui Barack Obama mii de oameni au vizitat Casa Albă, iar acest lucru face parte dintr-o politică de transparenţă fără precedent în Statele Unite.

Mai multe articole despre:
Casa Albă golf Barack Obama Robert Gibbs