MENIU

O parte din firmele cu sediul în Millenium Business Center şi-au mutat urgent sediile

Foto: RTV

Hârtii arse, documente pierdute, birouri pline de apă şi funingine - cu asta s-au ales firmele care aveau închiriate spaţii în clădirea Millenium Business Center. Câteva dintre companiile din turnul de birouri sunt nevoite acum să-şi mute urgent sediile în alte clădiri, pentru ca pe 29 iunie să reînceapă munca. O muncă cel puţin dublă, dat fiind că angajaţii vor trebui să refacă multe contracte pierdute în incendiu.

Compania Naţională Transelectrica ocupa, din 2007, nu mai puţin de 4.600 mp de birouri, în primele 6 etaje ale clădirii. Reprezentanţii companiei cred că birourile de la primele patru etaje nu au fost distruse, iar serverele de informaţii nu au fost afectate. În schimb, birourile departamentului comercial şi de achiziţii au fost mistuite de flăcări.

"Se pare că anumite zone sunt efectiv distruse (...) Etajele 5 şi 6 aveau însă alte direcţii, cum sunt cele comerciale şi cele de achiziţii, unde s-ar putea, se pare, să avem hârtii arse, contracte pierdute", a declarat Adrian Băicuş, director general Transelectrica.

Cei 250 de angajaţi ai Transelectrica din clădirea Millenium vor lucra de din 29 iunie într-un alt sediu al firmei, aflat până acum în conservare. "Conducerea, o perioadă, va fi aici în dispeceratul naţional, care cum vedeţi funcţionează normal, deci sistemul naţional nu are probleme", a mai spus Băicuş.

Şi birourile Băncii Mondiale în România au fost afectate de incendiu, iar angajaţii vor fi nevoiţi să lucreze de acasă. "Sediul a fost mai mult afectat de apa din operaţiunea de stingere (...) şi de funingile rezultate din incendiu", a precizat Iolanda Stăniloiu, purtător de cuvânt al Băncii Mondiale.

Mai norocoşi au fost angajaţii Alpha Bank. Cum sucursala se afla la parterul clădirii, documentele au scăpat din incendiu. Angajaţii vor lucra din 29 iunie în unitatea Alpha Bank din Bulevardul Coposu nr. 5-7, a anunţat banca.

Millenium Business Center are 18 etaje de birouri. Şase dintre ele au fost grav afectate de incendiu.
Mai multe articole despre:
incendiu sediu acte documente pierdere mutare