MENIU

O parte din cadrele medicale braşovene refuză vaccinarea contra gripei AH1N1

<descriere>
O parte din cadrele medicale braşovene refuză vaccinarea contra gripei AH1N1

O parte dintre cadrele medicale din Braşov refuză vaccinarea împotriva gripei noi. Doctorii îşi motivează decizia invocând faptul că au nevoie de timp pentru a se convinge că acest vaccin este într-adevăr eficient. Dacă în unităţile medicale vaccinul a fost deja distribuit, la şcoli însă fiolele nu au ajuns miercuri, pentru că vaccinarea nu poate începe înainte de achiziţionarea truselor medicale.

Fiolele cu vaccinul produs de institutul Cantacuzino pentru imunizarea populaţiei împotriva virusului A H1N1 au ajuns în unităţile medicale încă de luni. Cadrele medicale s-au arătat însă sceptice, multe dintre ele refuzând vaccinarea.La Ambulanţă deocamdată s-au vaccinat aproximativ 10 % dintre angajaţi.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Braşov declară că medicii nici măcar nu au un motiv pentru care refuză vaccinarea. \"Pur şi simplu nu vor, oricum perioada de vaccinare la noi va fi mai lungă decât într-un spital pentru că lucrăm în ture şi suntem împrăştiaţi pe tot teritoriul\" mai spune medicul.

Nici medicii de la Spitalul Judeţean nu s-au înghesuit la vaccinare.  Unii au fost de acord, alţii sunt reticenţi deocamdată, unii vor să se mai gândească

Fiolele de vaccin împotriva virusului AH1N1 ar fi trebui să ajungă miercuri în liceele braşovene. Lipsa truselor medicale din şcoli a făcut însă ca trasportul să fie amânat pentru joi, pentru ca reprezentanţii DSP au dispus achiziţionarea de urgenţă a truselor pentru toate unităţile şcolare.

Doctorul  Gabriela Proca şeful serviciului epidemiologic de la Autoritatea de Sănătate Publică explică motivele: \" la orice vaccinare trebuie trusă de urgenţă pentru că pot apărea reacţii adverse alergice ca la orice vaccinare, mâine le vom distribui,  împreună cu mănuşi, măşti şi dezinfectante\".

În şcoli vor fi vaccinaţi doar elevii de peste 16 ani ai căror părinţi îşi vor da acordul.