MENIU

O organizaţie de adolescenţi britanici strânge bani pentru a ajuta copii cu dizabilităţi din România

Foto: RTV

O organizaţie caritabilă formată din adolescenţi britanici încearcă să strângă în acest weekend 25.000 de lire sterline, necesare pentru a trimite o echipă de medici în România, unde vor diagnostica şi trata copii cu dizabilităţi, relatează Your Local Guardian în ediţia electronică.

Adolescenţii au reuşit anul trecut să strângă 17.000 de lire sterline, printr-un efort impresionant depus de copii, mame, taţi şi companiile locale şi speră să reuşească duminică să mai obţină încă 8.000 de lire, la duatlonul organizat în parcul Richmond din Londra.

Anul trecut, organizaţia a reuşit să strângă 7.000 de lire numai din vânzarea de haine vechi. "A fost foarte interesant, în special când am strâns toate hainele", a declarat Alice Hollyer, în vârstă de 15 ani, membră a organizaţiei.

În timpul unei misiuni de două săptămâni a medicilor britanici, până la 60 de copii pot fi diagnosticaţi şi trataţi de echipă, adesea pentru dizabilităţi care ar putea fi tratate cu uşurinţă în Marea Britanie, comentează publicaţia. Ei pot identifica acei copii ale căror vieţi pot fi transformate dacă primesc tratament pentru dizabilităţile lor.

Însă organizaţia urmăreşte mai mult de atât, o schimare instituţională, prin colaborarea cu echipe medicale din România, pentru a ridica standardele.

O echipă formată din 20 de persoane va participa la duatlonul de duminică, pentru a strânge bani pentru organizaţie.

Mai multe articole despre:
medici copii cu dizabilităţi