MENIU

O nouă declaraţie cu tentă sexuală a lui Berlusconi este comentată de presă

Foto: timesonline.com

O nouă gafă a premierului Silvio Berlusconi a făcut deliciul presei italiene de miercuri. În timpul unei vizite în zona devastată de cutremur Berlusconi ar fi adresat o întrebare cu tentă sexuală unei femei din administraţia locală.

Potrivit martorilor citaţi de presă, Berlusconi ar fi întrebat: "Pot s-o palpez un pic pe domnişoara?".

Il Cavaliere se referea la Lia Giovanazzi Beltrami, un oficial local, cu care urma să facă fotografii de grup alături de voluntarii care-i ajutau pe sinistraţi. Femeia vizată de comentariu spune că a fost deranjată de frază, dar că atunci era mai importantă ajutorarea victimelor.

Înregistrarea contrariază şi mai mult opinia publica italiana, obişnuită deja cu ieşirile cel puţin hilare din partea unui şef de guvern. Berlusconi a fost recent protagonistul mai multor scandaluri legate de femei: de la propulsarea unui adevarat "harem" de dive din showbiz-ul italian pe listele de candidaţi la europarlamentare, la participarea la petrecerea unei starlete de 18 ani din Napoli.

Nu este prima dată însă când premierul italian are atitudini considerate ofensatoare la adresa femeilor. Memorabilă este afirmaţia lui Berlusconi din perioada scandalului violurilor pentru care erau acuzaţi români: "Violenţa nu poate fi prevenită. Ar trebui să avem un soldat pentru fiecare femeie frumoasă."

Tot Berlusconi a recomandat unei tinere nemulţumite de siguranţa locului ei de muncă să se mărite cu un miliardar, dacă vrea familie şi stabilitate. Cireaşa de pe tort este însă iminentul divorţ de a doua sa soţie, Veronica Lario, amplu dezbătut în mass-media italiană.

Mai multe articole despre:
gafă Silvio Berlusconi declaraţie