MENIU

O nepoată a lui Putin se lansează în politică la Sankt Petersburg

Foto: floridarealestate411.com

O nepoată a lui Vladimir Putin, Vera, va prelua conducerea unui "guvern al tinerilor" din Sankt Petersburg, oraşul natal al actualului premier.

"Consiliul tineretului din oraşul Sankt Petersburg mi-a propus să preiau conducerea unui grup de lucru pentru formarea şi prezidarea unui guvern al tineretului", a declarat Vera Putina, în vârstă de 24 de ani, redactor şef a Edinaia Rosia, cotidianul oficial al partidului Rusia Unită condus de unchiul său.

"Am acceptat această propunere pentru că sunt convinsă că tinerii trebuie să fie mai activi din punct de vedere politic", a adăugat ea. "Există multe probleme, printre care cea a drogurilor, pe care tinerii le cunosc mai bine decât părinţii lor şi, deci, le-ar putea rezolva mai bine", a subliniat Vera Putina.

Dmitri Grîzlov, fiul lui Boris Grîzlov, preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară din Parlamentul rus), se află la conducerea Consiliului tineretului din Sankt Petersburg, el fiind şi cel care a propus acest proiect.

"Iniţiativa aceasta mă face să zâmbesc. Pare să fie vorba de succesiune dinastică la putere", a declarat Maksim Reznik, liderul local al mişcării din opoziţie Iabloko.

Consiliul tineretului există din 2006 însă nu dispune de nicio putere reală. Vladimir Putin a fost primarul adjunct al oraşului Sankt Petersburg în anii 1990.

Mai multe articole despre:
Sankt Petersburg partid nepoată Vladimir Putin