MENIU

O judecătoare din Argeş şi-a înscenat un accident ca să nu mai plătească reparaţiile la propria maşină

Foto: Realitatea TV
Lidia Bărbulescu: Dacă în urma anchetei se va dovedi că este vinovată, judecătoarea va răspunde penal, ca orice cetăţean al ţării.

O judecătoare şi-a înscenat un accident ca să nu mai plătească reparaţiile la propria maşină. Iniţial, magistratul, angajat la Curtea de Apel Piteşti, şi-a găsit maşina lovită. Pentru că nu avea CASCO, trebuia să plătească 1.500 de lei la service. În loc să dea banii, femeia şi-a înscenat un accident, astfel încât reparaţia să o plătească altcineva.

Procurorii au aflat de acest caz şi au fost uimiţi când au descoperit că judecătoarea a avut drept complici un primar şi un agent de poliţie. 

La prima vedere, un accident banal în curtea primăriei Bascov. Procurorii au însă o altă variantă şi au pus sub acuzare 4 persoane.

Judecătoarea Mărioara Dumitru şi-a găsit maşina lovită în altă parte şi ca să nu plătească reparaţia, l-a rugat pe primar să o ajute. Săritor, omul l-a sunat pe şeful de post. Acesta şi-a trimis un agent, iar la faţa locului s-a inventat accidentul. Un şofer de la salubritate a declarat că el a lovit maşina judecătoarei, a primit 3 puncte de suspendare şi un avertisment de la poliţie. Procurorii au aflat povestea întâmplător, în timpul anchetei privind în mafia permiselor auto din Argeş.

Judecătoarea este cercetată acum pentru fals, uz de fals şi înşelăciune. Cazul judecătoarei de la Piteşti a ajuns în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii. Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, s-a autosesizat. Astfel, de astăzi, o echipă a CSM va merge la faţa locului pentru a face verificări sub aspect disciplinar.

Mărioara Dumitru este soţia fostului şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Argeş. Familia ei deţine cinci terenuri şi trei case. Ultima dată a intrat în vizorul presei luna trecută. Şi-a trecut în declaraţia de avere un împrumut bancar de 100 de milioane de euro. Ulterior, judecătoarea a spus că a greşit virgula şi a îndreptat neregula.

Mai multe articole despre:
maşină înşelăciune judecătoare CASCO