MENIU

O investiţie de 2,5 milioane de euro din Întorsura Buzăului stă neterminată de 12 ani

O investiţie de 2,5 milioane de euro din Întorsura Buzăului stă neterminată de 12 ani

Are aproape 6.000 de metri pătraţi, două etaje şi a costat până acum peste 2,5  milioane de euro. Este vorba despre Casa de Cultură din oraşul covăsnean Întorsura Buzăului. Autorităţile au inceput construcţia în anul 1991. Au reuşit să aducă investiţia la roşu, dar din 1997 nimeni nu a mai investit vreun ban. Acum autorităţile susţin că nu mai au bani de investiţii, iar clădirea începe să se degradeze.

Uriaşa construcţie zace acum abadonată chiar în centrul oraşului. Planurile măreţe ale edililor care au condus localitatea imediat după revoluţie nu s-au dus nici acum la îndeplinire.

Proiectarea construcţiei a început în anul 1991, după modelul fastuoaselor contrucţii comuniste. Casa de Cultură are o suprafaţă totală de peste 6 mii de metri pătraţi, cu toate că Întorsura Buzăului are doar 10.000 de locuitori.

Construcţia urma să aibă o sală de bowling, un bar, o bibliotecă şi zeci de alte spaţii care au fiecare peste 50 de metri pătraţi. De vreme ce proiectul este unul gigant şi costurile sunt pe măsură. Peste şase milioane de euro. De 12 ani, însă , nimeni nu a mai investit nimic.

Primarul Întorsurii Buzăului estimează că ar mai fi nevoie de o sumă  între trei şi cinci milioane de euro pentru a atinge obiectivele acestei investiţii, bani pe care primăria nu-i are.

Pentru a salva banii cheltuiţi, singura soluţie pe care o văd acum autorităţile este asocierea cu un investitor privat, care să realizeze acolo fie un centru comercial, fie un spaţiu de agrement. Deocamdată nimeni nu s-a arătat interesat de mastodontul de beton.