MENIU

O înregistrare secretă dezvăluie planul de atac al comisiei parlamentare de anchetă împotriva Elenei Udrea

Foto: Realitatea TV
Înregistrarea a fost făcută săptămâna trecută

Înregistrare secretă la Comisia Udrea! "Gardianul" şi "Gândul" au intrat în posesia unei înregistrări făcute săptămâna trecută, în timpul unor discuţii cu uşile închise, între membrii comisiei parlamentare de anchetă. Înregistrarea dezvăluie planul de atac al comisiei împotriva Elenei Udrea şi frânturi din dialogul purtat de liberalul Ludovic Orban, social-democrata Aura Vasile şi liberala Adriana Săftoiu.

Din dialog publicat de "Gardianul" reiese că demersul de investigaţie va fi direcţionat pe trei acţiuni de promovare organizate de Ministerul Turismului, "The Land of Choice", "Turist in România" şi "Lumina la malul mării".

Deputaţii vor să se concentreze însă mai mult pe primul şi ultimul, "întrucât aici există cele mai multe probe". Dialogul devine pe alocuri picant.

La audierile viitoare, urmează să fie citaţi specialistul IT din Ministerul Turismului, un secretar de stat şi secretarul general al acestei instituţii.

Ludovic Orban: Directorul direcţiei de dezvoltare. P-ăla îl luăm la şuturi.

Referitor la campania Land of Choice, liberala Adriana Săftoiu ridică problema creditului reeşalonat pe care Elena Udrea îl are la BRD. Adică exact banca a cărei siglă apărea alături de Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci şi Ilie Năstase în spot-ul de promovare a României.

Adriana Săftoiu: Asta cu sportivii nu ţine. Să vii să spui: am discutat cu BRD pentru că erau ăia doi! Plus că, atunci când am intrebat: când aţi început discuţiile? Voiam să ştiu când şi-a reeşalonat doamna Udrea datoriile, înainte, după? Dacă vă uitaţi la Lumină de la malul Mării, distracţia e în toi. Pe cuvântul meu.

Şi social-democrata Aura Vasile pregăteşte căi de atac contra spectacolului Lumină de la malul mării, organizat la Mamaia, de Paşte.

Aura Vasile: I-am cerut lui Nicu Bănicioiu să facă rost de gradul de ocupare al hotelurilor de pe litoral din perioada aceea pentru că ne tot aruncă în faţă încasări de 8 milioane. Dar nu adevărat. Eu îmi amintesc că au fost discuţii că erau camerele goale.


ASCULTĂ AICI FRAGMENTE DIN ÎNREGISTRARE