MENIU

O firmă de apartament a câştigat, din nou, o licitaţie pentru energie cu RATB

Foto: adevarul.ro

O firmă de apartament, cu datorii la buget, Trasenergo SRL, a câştigat, conform anunţului publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice, un contract de furnizare a energiei electrice cu RATB de 6,45 milioane lei, pentru aprilie-iunie 2009, în faţa unor competitori importanţi.

Reprezentanţii RATB au declarat pentru NewsIn că licitaţia a fost organizată conform procedurilor legale, în cadrul unei licitaţii la Bursa Română de Mărfuri.

Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, mai precizează RATB. La licitaţie au participat patru firme, printre care CEZ Vânzare, parte a grupului CEZ, unul dintre producătorii, furnizorii şi distribuitorii importanţi de energie din Europa.

Transenergo a mai câştigat licitaţii pentru furnizarea de energie către RATB.

În mai 2008, regia bucureşteană a cumpărat 19.160 MWh de energie electrică pentru perioada iulie-septembrie a anului trecut de la Transenergo Com, cu 5,04 milioane lei, printr-o licitaţie organizată tot de BRM, în competiţie fiind şi doi ofertanţi de calibru, CEZ Vânzare şi Electrica.

Tot Transenergo a vândut RATB, tot pe BRM, pentru perioada octombrie-decembrie 2008, 30.518 MWh cu 8,352 milioane lei.

Transenergo vinde energie regiei bucureştene nu numai prin intermediul bursei specializate, ci şi direct prin negociere. Pentru perioada 29-31 aprilie, sub pretextul unei situaţii de urgenţă, regia bucureşteană a cumpărat de la Transenergo 910 MWH cu 247.182 lei.

Transenergo este o firmă cu sediul într-un apartament în Bucureşti şi are printre acţionari pe Rada Oprica cu 51% şi pe o femeie în vârstă de 75 ani din Şimleul Silvaniei, Ileana Olah, care deţine 41% din capitalul social de 790.020 lei.

Firma a avut un profit net de 1,49 milioane lei în 2007, dar are datorii la buget de 37,44 milioane lei şi creanţe de 21,76 milioane lei.

Mai multe articole despre:
RATB licitaţie energie electrică contract