MENIU

O firmă americană vrea să construiască o fabrică de celule fotovoltaice în Zona Liberă Giurgiu

Foto: wordpress.com

O firmă americană s-a arătat interesată să construiască o fabrică de celule fotovoltaice în Zona Liberă Giurgiu, investitorii purtând în prezent negocieri cu autorităţile judeţene şi cu conducerea Zonei Libere.

Senatorul pe Colegiul I din Giurgiu, Cezar Măgureanu, cel care a intermediat întâlnirile între americani şi autorităţile judeţene, a declarat că amenajarea fabricii va duce la crearea a cel puţin 1.000 de locuri de muncă.

"O societate din Statele Unite ale Americii vrea să construiască în Zona Liberă o fabrică de celule fotovoltaice, ceea ce înseamnă crearea a cel puţin 1.000 de locuri de muncă. S-au stabilit în principiu şi zona şi terenul, care e liber, investitorilor le convine pentru că au toate facilităţile, mai ales cale ferată. Cea mai recentă întâlnire între americani şi conducerea Zonei Libere şi cea a Consiliului Judeţean, a avut loc miercuri, dar acolo a participat consilierul meu, eu fiind la Senat", a declarat Cezar Măgureanu în conferinţă de presă.

Consilierul Valentin Grecu a spus vineri că fabrica ar putea fi ridicată pe circa trei hectare, dar, împreună cu construcţiile auxiliare, investiţia s-ar putea întinde pe 8 hectare. " Americanii au prospectat şapte ţări pentru fabrica aceasta, şi au găsit la Giurgiu cele mai multe facilităţi. Discuţiile vor continua", a precizat Grecu.

Celulele fotovoltaice sunt folosite în tehnologia pentru obţinerea energiei solare, fiind încapsulate în panourile solare.