MENIU

O fiolă de vaccin pandemic a dispărut în timpul lansării campaniei de vaccinare

<descriere>

Controversatul vaccin de imunizare a AH1N1 a stârnit vineri noi discuţii, după ce una din fiolele, din cele 50, aflate într-o cutie care a fost arătată presei, a dispărut.

Conducerea Institutului Cantacuzino a arătat presei o cutie de vaccin pandemic AH1N1, în care se aflau 50 de fiole. După ce cutia a fost răsturnată şi închisă,  s-a constatat că în ea se mai aflau doar 49 de fiole şi nu 50, câte ar fi trebuit.

Ministerul Sănătăţii susţine că, atât doza respectivă cât şi celelalte care se aflau în cutie, şi-au pierdut proprietăţile, deoarece vaccinul ar trebui păstrat la o temperatură între 2 şi 8 grade, de aceea şi transportul acestor doze  se face cu o maşină frigorifică.

\"Doza de vaccin pandemic care lipseşte din cutia care a fost filmată, astăzi, 26.11.2009, la lansarea campaniei de vaccinare împotriva gripei AH1N1 a Ministerului Sănătăţii, desfăşurată la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, când presa a fost invitată pentru oportunităţi de imagini, nu poate fi utilizată deoarece a fost ţinută în condiţii improprii\", precizează Ministerul Sănătăţii, citat de Gândul.

Joi, la ora prânzului, un tir încărcat cu 217.000 de doze de vaccin a plecat de la Institutul Cantacuzino spre localităţi din Moldova, sub escortă militară în timp ce o furgonetă cu 33.000 de doze a transportat vaccinul la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Citeşte şi Cadrele didactice din Iaşi refuză vaccinarea împotriva noii gripe, din cauza efectelor adverse