MENIU

O fetiţă de doi ani a fost internată în spital din cauza subnutriţiei

Foto: RTV

Caz şocant la Botoşani. O fetiţă de doi ani, din Săveni, a fost internată în spital având greutatea unui bebeluş de câteva luni. Asta după ce, în urmă cu un an, copilul a mai trecut o dată prin mâinile medicilor, tot din cauza subnutriţiei. Între timp, nici angajaţii de la protecţia copilului, nici cei de la primăria din Săveni nu s-au mai interesat de starea micuţei.

Copilul a fost internat, în urmă cu o lună, la Spitalul de Pediatrie din Botoşani. A fost o supriză neplăcută pentru medici, care au tratat-o şi acum un an din aceeaşi cauză, deoarece era înfometată.

La doi ani, fetiţa cântăreşte doar şase kilograme, jumătate din greutatea normală. Direcţia de Protecţia Copilului a aflat întâmplător de starea copilului.

Referentul social din Săveni, oraşul în care fetiţa locuieşte alături de mama şi bunica sa, susţine că situaţia copilului a fost monitorizată permanent. Mama fetiţei, care nu are niciun venit, a mai avut un băieţel care a murit. Vecinii îl găseau frecvent singur în casă deşi suferea de handicap grav şi avea nevoie de supraveghere.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Botoşani intenţionează să ceară în instanţă decăderea din drepturi a mamei. După externare, fetiţa va fi dată în grija unui asistent maternal. 

Mai multe articole despre:
copil Botoşani