MENIU

O femeie din Constanţa a înscenat furtul unei maşini, pentru a încasa o asigurare de 65.000 de euro

Foto: virtualarad.net

Administratoarea unei firme constănţene este cercetată, în arest preventiv, pentru că a înscenat furtul unui autoturism de lux, în scopul încasării asigurării, în valoare de 65.870 de euro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în data de 9 martie a fost depusă o reclamaţie prin care F. Mihaela- Amelia sesiza faptul că, în perioada de 24 februarie - 5 martie, persoane necunoscute i-au sustras un autoturism, marca Mercedes-ML-320, de pe strada Topraisar, din Constanţa.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Compartimentului Trafic şi Furturi de Auto au stabilit că reclamanta, care era şi administratoarea firmei utilizatoare în sistem leasing a autoturismului, a înstrăinat autoturismul la data de 21.02.2009, oferindu-l la schimb cu un autoturism marca Opel Astra, unei persoane din Bucureşti, după care a înscenat furtul autoturismului, pretinzând că i-a fost sustrasă o cheie pentru contact din sediul unui punct de lucru al firmei pe care o administrează.

După aceea, ea a solicitat firmei de asigurări să achite firmei pe care o administrează şi care figura ca deţinătoare a autoturismului, prima de asigurare CASCO, în sumă de 65.857 euro, valoare la care era asigurat autoturismul reclamat furat.

După constatarea falsului în declaraţii făcut în faţa poliţiştilor şi a tentativei de înşelăciune săvârşită împotriva firmei de asigurări, faţă de F. Mihaela-Amelia s-a început urmărirea penală la data de 6 aprilie 2009 şi a fost căutată pentru a fi audiată.

Întrucât cea în cauză s-a sustras urmăririi penale şi a locuit fără forme legale la diferite adrese din Constanţa, nerăspunzând citaţiilor înmânate în mod repetat, la sediul unui punct de lucru al firmei pe care o administrează, la data de 09.06.2009 a fost găsită de către poliţişti, la o adresă din Constanţa, şi a fost prezentată în baza unui mandat de aducere Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Parchetul a dispus faţă de persoana în cauză măsura preventivă a obligării de a nu părăsi municipiul Constanţa pe o perioadă de 30 zile.
Mai multe articole despre:
furt Constanţa maşină asigurare