MENIU

O femeie din comuna Plopana - Bacău, surprinsă cu două buletine de vot

Vot multiplu la Plopana
Vot multiplu la Bacău

În urma incidentului a fost sesizat Biroul Electoral Judeţean şi Secţia de Poliţie din localitate. În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de vot multiplu, prevăzută şi sancţionată cu închisoare de la şase luni la trei ani.

\"A fost depistata o persoană care deţinea pentru a introduce în urnă, două buletine de vot. În cauză  s-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care persoana respectivă a intrat în posesia buletinelor de vot\", a declarat subinspector Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Poliţiei Bacău.

Vicepreşedintele Secţiei 155 Iţcani - Plopana, a relatat incidentul: \"S-o dus la urnă, o votat, nu la urnă, la cabină s-a dus şi a introdus prima dată, înainte de a introduce votul, o hârtie. Şi comisia s-a sesizat şi a oprit-o\".

Mai mult, un membru al comisiei vorbeşte de implicarea viceprimarului localităţii Plopana în procesul electoral. Nicoleta Paic relatează despre implicarea oficialului, după cele declarate de femeia care a votat cu două buletine: \"Ea susţine că este un buletin de vot dat de cineva, de viceprimarul comunei. O să găsim în urnă aşa-zisul buletin care a fost băgat şi biletelul de la el\".

Procesul electoral la secţia din Iţcani - comuna Plopana, a fost întrerupt o oră. În urma cercetărilor poliţiştii vor stabili implicarea, sau nu, a viceprimarului comunei Plopana.

Mai multe articole despre:
dosar penal buletine vot multiplu